0

Geen producten in je winkelmand.

“Met kleur geef ik sturing aan mijn leven, ontwikkel ik mijn eigen unieke persoonlijkheid. Het is levenskunst die ik graag op inspirerende en liefdevolle wijze aan anderen overdraag door ook in hun leven kleur te brengen.”

LOUISE SCHOON

Louise Schoon Color To Move

Al op jonge leeftijd vond ik het heerlijk om de tekenen en te schilderen. Voordat ik mijn creatieve loopbaan startte werd ik a.h.w. wakker geschud door een persoonlijk kleurstijladvies. Wat kan kleur een verschil maken! Na een opleiding ben ik zelf kleurstijladviezen gaan geven. Ik geef daarbij speciale aandacht aan het gezicht, omdat in het gezicht alles weerspiegeld wordt. Later toen ik professioneel ging schilderen en lesgeven vond ik daarom het maken van portretten ook zo leuk. In mijn creatieve werk van de laatste tijd ligt het accent meer op het maken van abstract.

In mijn recreatieve/educatieve werk heb ik (naast workshops schilderen voor volwassenen) een aantal jaren ook met heel veel plezier schilderles gegeven aan jonge kinderen. Hun grenzeloze fantasie (wel op basis van een duidelijke structuur) is een grote inspiratiebron voor mij geweest.

Tenslotte doe ik graag creatieve projecten om met groepen kinderen of volwassenen kleurrijke dingen te maken.

VRIJ WERK (SCHILDERIJEN)

Mijn schilderijen variëren van iconen tot filmfiguren en van chakra’s tot abstract. Mensen en gezichten hebben mij altijd gefascineerd. In het gezicht liggen een persoonlijk verhaal en afkomst, inclusief het voorgeslacht. Meer in het algemeen probeer ik intuïtief een bepaalde energie of uitstraling een passende kleur en vorm te geven.

SCHILDERIJEN IN OPDRACHT

Altijd is er uitgebreid persoonlijk contact voordat ik een portret in opdracht maak. De specifieke stijl kan ik niet tevoren afspreken, die ontstaat tijdens het schilderen. Maar in de combinatie van houding, kleur en compositie weet ik altijd de kern van de geportretteerde te raken.

Delen via: